کهن الگوی آفرینشگر
سرفصل های محتوا :
کهن الگوی آفرینشگر
حضور و عملکرد کهن الگوی آفرینشگر در روان آدمی، موجب رشد و تعالی میگردد. زمانی که کهن الگوی آفرینشگر در وجود ما فعال می گردد به این معناست، که ما توانایی به فعل رساندن تخیلات خود را داریم. در منزل هشتم از سفر قهرمانی می آموزیم که جرأت و شهامت دنبال کردن ندای درونی خود را داشته باشیم. در این مرحله یاد میگیریم که آنچه در آرزوی انجام آن بودیم در واقعیت باید آن را انجام میدادیم.
در این مرحله متوجه می شویم که به الهامات درونی خود توجه کنیم و به ندای درون خود گوش فرا دهیم. در این منزل از قدرت خیال پردازی و تصویر سازی ذهنی خود بخوبی بهره می بریم و برای خلق چیزهای جدید در زندگی خود آماده می شویم. آفرینش ،با حس خلاقیت در انسان رابطه مستقیم دارد، این حس خلاقیت به ما کمک می کند تا در عالم خیال تصور کنیم و در نهایت، در زندگی واقعی پیاده سازی واجرا نماییم.
بنابراین ،می توانیم اهداف و مقصود نهایی خود را نیز، با کمک قدرت خلاقیت، تصویر سازی نموده و سپس در راه رسیدن به آن تلاش نماییم. بدیهی است، هر چه از هدف خود تصویر واضحتر و شفافتری داشته باشیم، سادهتر میتوانیم بدان دست یابیم.
زندگی برازنده من؛ خواستن آفریدن است!
ویژگی های کهن الگوی آفرینشگر
یک شخص با کهن الگوی آفرینشگر مایل است، تحقق یافتن ایده های خود را در جهان واقعی نظاره گر بوده و از آن بهره برداری کند.
یک فرد با آرکی تایپ آفرینشگر ایده هایی در ذهن خود دارد و آن را به اجرا در می آورد که افراد عادی از آن عاجز هستند.
حضور افرادی این گونه منحصر به فرد و با استعداد در یک جامعه، تحول و پیشرفت را برای آن جامعه به ارمغان می آورد. در واقع پیشرفت ها و نو آوری های موجود در جهان را مدیون شکوفایی افراد با کهن الگوی آفرینشگر هستیم. ما با به کارگیری این کهن الگوی آفرینشگر ،نقش خود را در مشکلات زندگی می بینیم و متوجه می شویم که دردها و رنج های زندگی را خودمان خلق کرده ایم و با به کار گیری این کهن الگو خلاقیت در زندگی ما وارد می شود.
فرد دارای آفرینشگر از رکود، بی تفاوتی، متوسط بودن، کپی برداری فرار می کند و می ترسد.
او معمولا کمال گراست و تا زمانی که اثرش به سطح تایید خودش نرسد از ارسال آن خودداری میکند.
فراخوان کهن الگوی آفرینشگر
زمانی که کهن الگوی آفرینش در ذهن ما فعال میشود، شبیه به جرقه در وجود ما می ماند که قوه های تخیل را به جنب و جوش وادار میکند و اشتیاق اجرای ایده که ما در سر داریم را با رویا و خیال پردازی ها به ما میچشاند در حقیقت این که دوست داریم یک اثری از ما به جا بماند در حقیقت منشا گرفته از کهن الگوی آفرینشگر است.
افراد با کهن الگوی آفرینشگر دوست دارند کارهایی که میکنند و ایده هایی که به اجرا میرسانند در دنیای واقعی ماندگار باشد و زمانی که از آن اثر دیگران استفاده میکنند، برای آن ها بسیار جذاب است. آنها به طور طبیعی راه حل های خلاقانه ای برای مشکلاتی ارائه می دهند که دیگران ممکن است فکرش را نکنند.
مثال از کهن الگو آفرینشگر:
از نمونه های آرکی تایپ کهن الگوی آفرینش میتوان به «استیو جابز»، «آلبرت انیشتین»، «موتزارت» و دیگر افرادی که یک اثر موثر از خود به جای میگذارند اشاره کرد افراد دارای کهن الگوی آفرینشگر حتی حاضر است سلامت خود یا روابطش را در راه رسیدن به هدف خلق کردن به خطر بیاندازد.
توازن بین آفرینشگر و نابودگر
همانطور که از نامشان پیداست، میتوان گفت کهن الگوی آفرینشگر و گهن الگوی نابودگر دو سر یک خط هستند از طرفی همانطور که میدانید کهن الگوها در ناخودآگاه افراد هستند و ما نمیتوانیم به آن ها دسترسی داشته باشیم. پس چگونه تعادل بین این دو را رعایت کنیم ؟! کاری که میتوان انجام داد این است که نشانه های فعال شدن هر کهن الگو را بشناسیم و بدانیم تا کجا باید به آن اهمیت و پر و بال دهیم.
برای توازن بین کهن الگوی خالق و نابودگر باید بدانیم که چه زمانی باید شرایط را بر هم زد و چه زمانی باید بر ساخت آن تمرکز کرد. مثلا شما ممکن است در یک شرایط عاطفی دچار تردید باشید و ندانید باید برای محکم کردن پایه های رابطه از کهن الگوی آفرینش استفاده کنید و یا برای خاتمه دادن به آن از نابودگر کمک بگیرید.
طبیعی است که شرایط مختلف زندگی را نتوان به آسانی بررسی کرد اما به طور کلی زمانی باید به نابودگر اجازه بروز داد که شرایط راکد است و کاری از کار پیش نمیرود اما آفرینشگر همراه با شهود و الهامی است که به ما میگوید اگر رویه را تغیر دهیم یا اگر فلان ایده را پیاده سازی کنیم شرایط عوض خواهد شد. در یک کلام میتوان گفت نابودگر ما را به سمت پایان شدن موضوع یاری میکند ولی اگر نیاز به یک ایده خلاقانه برای اجرا دارید از آرکتایپ آفرینش استفاده کنید.
مشاغل مناسب کهن الگوی آفرینشگر
فرد دارای کهن الگوی آفرینشگر از قوه ی تخیل استفاده میکند و زمانی که در حال ساخت و مونتاژ چیزی با استعداد خود هست احساس خوشحالی دارد از نمونه مشاغلی که یک فرد با کهن الگوی آفرینش میتواند در آن ها موفق شود عبارت اند از : سنگ کاری، مدل یا ماکت سازی، جواهرسازی، آهنگری، ساخت ابزار، صدابرداری، خیاطی، سرامیک کاری، فیلم برداری و… .
سطوح کهن الگوی آفرینشگر:
همه ی کهن الگو ها ویژگی های خاص خود را دارند و هر چه سطح آن ها پایین تر باشد، به مراتب پیشرفت کمتر هم دارند و هرچه سطح بالاتر باشد، آنها از توسعه بیشتری برخوردار می باشند.
?️ سطح 1: این سطح پایین ترین سطح کهن الگوی آفرینش است که بیشتر به جای به کارگیری خلاقیت، تمایل به تقلید از دیگران دارند.
?️ سطح 2: در این سطح آفرینشگر از محدودیت ها گذشته و به جای استفاده از خلاقیت دیگران، به عملی کردن ایده های خود میپردازد.
?️ سطح 3: در این سطح که بالاترین طح این کهن الگو است، افراد دست به ساخت چیزی میزند که ماندگار باشد و جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.
نتیجه گیری :
در حقیقت “تخیلی ترین و خلاق ترین کهن الگو ها” ، کهن الگوی آفرینش است . به زبانی ساده این افراد با وجود آوردن چیزی که قبلا وجود نداشته ، ایده های خود را اجرایی میکنند و جامعه را تحت تاثیر خود قرار میدهند و معمولا آن ها از نتیجه ی کارشان راضی و خشنودند هنرمندان، نویسندگان و کارآفرینان همه نمادهای کهن الگوی آفرینشگرند و برای فرآیند خلاقیت ارزش قائل اند.
دیدگاهتان را بنویسید