کهن الگوی حاکم
کهن الگوی حاکم
اولین کهن الگو در بازگشت از سفر، کهن الگوی حاکم یا فرمانروا است. در واقع سفر بدون بازگشت یک سفر قهرمانی ناتمام است. ما در بازگشت قدم اصلی برای عملی کردن هدف زندگی و به اجرا در آوردن طرحهای بلندمان را بر میداریم. تجاربی که در هشت منزل قبل بدست آمده است در بازگشت از سفر به کار گرفته می شود که اولین منزل در بازگشت از سفر متعلق به “کهن الگوی حاکم” است.
این کهن الگو، ترکیبی از کهن الگوهای حامی و جنگجو میباشد. یک حاکم پخته، پس از سپری کردن هشت مرحله قبل در سفر قهرمانی توان مدیریت و رهبری را داشته و می تواند بخوبی برای خود تصمیم بگیرد و حتی از خود فراتر رفته و علاوه بر حاکمیت سرزمین خویش، می تواند برای اشخاص دیگر تصمیم گرفته و آنها را رهبری کند.
ویژگی کهن الگو حاکم
یک حاکم چشم اندازی فراتر از دیگران دارد. کهن الگوی حاکم ، میل به رهبری و مدیریت را در ما بر انگیخته و بیدار می کند و ما را در رسیدن به جایگاه واقعی مان هدایت می کند که در این مرحله ما به مسئولیت واقعی خودمان پی برده و به راحتی می توانیم محدود و ظایف و مسئولیت دیگران را نیز مشخص کنیم. (باید در این مرحله مراقب سایه حاکم نیز باشیم)
با قرار گرفتن درمنزل حاکم میتوانید قدرت ساماندهی و سازماندهی امور زندگی خود را در دست بگیرید. هماهنگ با ارزشهای فردی و سبک زندگی شخصی خودتان زندگی کنید و از حریم عقاید و باورها و ارزشهای فردی خودتان محافظت کنید. میتوانید مسئولیت مهم رسیدگی به زندگی خودتان را بپذیرید و زندگیتان را مطابق با میل خودپیش ببرید. حاکم باید تصمیم بگیرد که از فرصت های موجود برای منافع شخصی استفاده کند یا در راه مصلحت و رفاه عمومی. و به این ترتیب ما میتوانیم از محدوده شخصی خود فراتر رفته و نحوه ی ارتباط درست با دیگران را برگزینیم. از مشخصات کهن الگوی حاکم میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
مسئولیت پذیری
راهبری و لیدرشیپ و علاقه مند به کنترل
ثابت قدم و توانایی جلوگیری از ایجاد هرج و مرج
معتقد به موفقیت
برند های مطرح با آرکتایپ حاکم
رولکس (Rolex)
ساعت هایی که این برند در بازار کالای لوکس عرضه کرده به همراه قیمت آن ، کاملا آرکتایپ حاکم را تداعی میکند و زمانی که مشتریان این ساعت ها را بدست میکنند احساس برنده شدن و قدرتمند بودن دارند . شعار برند رولکس ” هر رولکس داستانی را بازگو میکند” این شعار دقیقا به داستان های افراد موفق اشاره دارد.
لویی ویتون (Louis Vuitton)
یکی دیگر از برندهای کهن الگوی حاکم، لویی ویتون است که محصولات خود را از ارزان تا گران دسته بندی کرده است شعار این برند ” حقیقت” است که یکی از ویژگی های حاکم را تداعی میکند.
مرسدس بنز (Mercedes-Benz)
شعار بنز “یا بهترین، یا هیچی!” که از این شعار تسلط و حاکمیت تمامیت خواه برند مرسدس بنز را می توان دریافت. این برند برای تولید محصولات خود کیفیت و ایمنی و شهرت غیر تخریبی برای خود درست کرده و به خوبی برند حاکم را معنا کرده است.
اپل (Apple)
در یک بررسی کلی، برند اپل کهن الگوی خالق است اما با نگاهی دقیق تر میتوانیم ، حاکم را از آن استخراج کنیم. شعار اپل “متفاوت فکر کن” است که نشانه ی احترام بالا به مشتریانش است از طرفی کیفیت کالا ، منحصر به فرد بودن و ایجاد قدرت برای مشتریان میتواند نشانه هایی از کهن الگوی حاکم باشد.
سطوح استفاده از آرکیتایپ حاکم
هر کدام از 12 کهن الگو ها، دارای سطوحی هستند که سطح سوم آن از همه توسعه یافته تر است :
- سطح 1: مسئولیت پذیری بالا و استقلال بیشتر
- سطح 2: رهبری یک جمع کوچک مانند خانواده
- سطح 3: رهبری و حاکمیت به جامعه
رنگ کهن الگوی حاکم:
در زیر به نمونه رنگ های قابل استفاده در شخصیت برندحاکم اشاره میکنیم :
RGB (204,166,82) / #CCA652 | رنگ طلایی |
RGB (11,27,59) / #0B1B3B | رنگ سرمه ای |
RGB (138,134,166) / #8A86A6 | رنگ آبی بنفش |
RGB (47,45,65) / #2F2D41 | رنگ سرمه ای تیره |
فراخوان کهن الگوی حاکم
تمایل افراد به رفتارهای سلطه جویانه ، سختگیرانه و مستبدانه میتواند نشانه های کهن الگوی حاکم باشد و اگر در شخصیت کسی بروز کند آن فرد تا حدودی خودکامگی نشان خواهد داد. این شخصیت تمایل به کنترل دیگران دارد و میخواهد با زورگویی عقاید خود را به دیگران تحمیل کند این عقیده میتواند هنری ، ادبی ، سیاسی و اعتقادی باشد به گونه ای که اینگونه تعبیر میکنیم زمانی که میل به تحمیل عقاید خود داریم ، انرژی این کهن الگو بالاست.
نقطه ی مقابل آن ها که در حفظ حریم عقاید و باورها و ارزشهای خود بسیار ضعیف عمل میکند و معمولا قبول دار مسئولیت های زندگی نیستند چون نمیتوانند مقتدرانه در مقابل دیگران ایستادگی کنند طبق نظر خانم کارل پیرسون:
« همانطور که کهن الگو جنگجو باید یاد بگیرد که در راه چیزهای واقعا با ارزش بجنگد و حامی باید یاد بگیرد که در راه چیزهای اساسی فداکاری کند ، حاکم هم باید یاد بگیرد که از قدرتش نه برای کسب شهرت و ثروت بلکه برای آفرینش قلمروی غنی برای همه استفاده کند.»
نتیجه گیری :
اگر کهن الگوی حاکم در شما زنده باشد شما میخواهید بر دیگران تسلط داشته باشید و آن ها را کنترل کنید و معمولا این رفتارها در افرادی که صاحب اختیارند و مسئولیت سازمانی را بر عهده دارند دیده میشود و در زمان هایی که یک فرصت سود است این حاکم است که باید تصمیم بگیرد از آن برای سودجویی شخصی استفاده کند و یا در راه مصلحت عموم. مثلا اگر شما از صاحبان کسب و کار در بازار در مورد حکمرانی بپرسید، اگر خود را حاکم بازار معرفی نکنند، دست کم به این جایگاه علاقه بسیاری دارند. در بالا مطالب زیادی راجع به کهن الگوی حاکم گفتیم اگر سوالی در این زمینه داشتید در قسمت نظرات برای ما بنویسید ?️ .
دیدگاهتان را بنویسید