کهن الگوی جنگجو
در جهان امروز رقابت شدیدی در بسیاری از زمینه ها از جمله ورزش، اقتصاد، سیاست و… وجود دارد و لازمه رقابت، تقویت جنگجوی درون است. یکی از مهمترین جلوه های جنگجو، استقلال او می باشد. استقلال توانایی فرد را در عدم وابستگی احساسی، خودمسئولیتی در تفکرات و اعمال را نشان میدهد. یک فرد مستقل میتواند به تنهایی طرح و برنامه ریزی داشته و تصمیمات مهم را در زندگی خود اتخاذ نماید و در عین حال از نظرات دیگران نیز بهره خواهد برد. این فرد از اتکا به دیگران به منظور برآورده شدن خواسته های خود خودداری میکند. اما می تواند به تمایلات دیگران، بدون اینکه برده آنها شوند، پاسخ مناسب داده و مرز گذاری کند.
افراد غیر مستقل، نمیتوانند به راحتی تصمیم گرفته و احتمالا با مشورت کردن دچار تزلزل و تردید خواهند شد. کارل پیرسون میگوید : “بله” گفتن به خود، یعنی راهیِ سفر قهرمانی شدن. ؛وقتی ما به خود بله میگوییم کهن الگوی جنگجو را فرا میخوانیم. به طور کلی میتوان گفت جنگجو یک کهن الگوی مردانه است اما نه به این معنا که زنان نمیتوانند بیانگر ویژگی های جنگنجو باشند. استعداد کهن الگوی جنگجو میزان شجاعت و خونسردی اوست. او میتواند در شرابط سخت نیز ، آرام و منطقی باشد.
تعریف کهن الگوی جنگجو :
کهن الگوی جنگجو یکی از محافظان ما و نماینده جنگ و قدرت است. جنگجو برای رسیدن به حق خود و حقوق دیگران و چیزهایی که به آن اعتقاد دارد، ایستادگی و مبارزه خواهد کرد. یک جنگجو آماده است تا با وفاداری، سخت کوشی و همت به مبارزه بپردازد و از خود و سپس از افراد کم توان دفاع کند. فعال شدن کهن الگوی جنگجو در ما این تفکر را تقویت می کند که، انسان های سرسخت سرانجام موفق خواهند شد.
ویژگی های مثبت کهن الگوی جنگجو عبارتند از:
جنگجویی و پایداری در برابر مشکلات.
توانایی ایجاد و حفظ حد و مرز.
شجاعت دنبال کردن اهداف شخصی.
استقامت در نبرد و پیگیری آن تا رسیدن به پیروزی.
یک جنگجو، صلح طلب است وبازی برنده -برنده را به خوبی می داند و به آسانی جنگ را آغاز نمی کند.
یک جنگجو محافظ مرزهای بیرونی و درونی خود بوده و اجازه نمی دهد کسی به وی آسیب برساند.
یک جنگجو عقب نشینی کاربردی را بخوبی می شناسد و در مسیر رسیدن به اهداف خود مکث می کند. در این مکث، هیجان و تفکر را با هم تلفیق می کند .
او در عین تعهد در رسیدن به هدف خود، گاهی مسیر را تغییر می دهد.
کهن الگوی جنگنجو ضمن شناخت میدان جنگ، مهارت و توانایی های خود را نیز شناسایی می کند و زمانی که مهارت کافی برای رسیدن به هدف خود را نداشته باشد، وارد حوزه یادگیری می شود.
جنگجوی رشد نیافته
در حالت ایده آل ، جنگجو کسی است که از معصوم (کهن الگوی معصوم) ، یتیم (کهن الگوی یتیم)و حامی گذر کرده و چالش های آن ها را پشت سر گذاشته باشد. اما این اتفاق در موارد کمی پیش می آید و ما اغلب با جنگجویانی روبرو میشویم که در پشت آن ظاهر جنگجو، ترس و ناامیدی پنهان کردند و چون اقتدار برای ادامه ندارند میخواهند با خشم و پرخاشگری به هدفشان برسند.
وجه های مختلف کهن الگوی جنگجو:
کهن الگوی جنگ هم مانند همه ی کهن الگو ها یک وجه روشن و یک وجه تاریک دارد که به آن اشاره میکنیم :
سایه جنگجو :
زمانی که احساس کج خلقی میکنید یا خشمگین و کنترل گر هستید در حقیقت سایه ی جنگجو دارید این سایه ها زمانی فعال میشوند که بلافاصله واکنش دهید و یا اینکه به پیشنهادات افراد ، معترض هستید.
نیمه روشن جنگجو:
جنگجو با پرورش دلسوزی از بی گناهان دفاع می کند و برای همیشه قهرمان می ماند. احساس شکست ناپذیری نیز یکی از جنبه های روشن اوست همچنین او میداند که دشمن واقعی در درون اوست و قدرت رویارویی و پیروزی بر شیاطین درونی ، استعداد روشن جنگجو است.
مثال از کهن الگوی جنگجو :
از دیدگاه کارل یونگ، آرس، خدای جنگ یونان باستان، مظهری از کهن الگوی جنگجو بود. چرا که او جنبه های خشونت آمیز نشان میداد و یونانیان او را به عنوان کسی که شخصیتش دارای ماهیت وحشیانه جنگی است، می شناختند. او چیزی را که میخواهد به زور میگیرد. یکی از نمونه های کهن الگوی جنگجو در فیلم ها ، ویلیام والاس در فیلم دلیر است. در آن فیلم دالاس یک جنگجوی اسکاتلندی است که هموطنان خود را برای جنگ به منظور آزادی که به آن اعتقاد دارد، هدایت میکند و برای رسیدن به هدفش تلاش میکند.
دیدگاهتان را بنویسید