فلسفه و معنای زندگی چیست ؟
سرفصل های محتوا :
معنای زندگی چیست ؟
کمتر کسی به این موضوع که معنای زندگی چیست و هدف از زندگی و فلسفه ی آن چیست فکر نکرده باشد. همچنین اینکه در بعد از زندگی ای که هر روزه تکرار چه هدفی وجود دارد. این سوالات حاصل رفتوآمد پیاپی روزها و هفتهها و سالهاست از ذهن بسیاری از ما خطور میکند. اینکه مقصود زندگی چیست که اینگونه ذهن همه ی انسان ها را به خود مشغول کرده است.
وقتی انسان ها در شرایط ویژه و یا به دلیل خاصی از زندگی روزمره فاصله میگیرند ، سنگینی این گونه سوالات بیشتر احساس میشود. برای برخی افراد این فاصله میتواند نتیجهه ی تامل و تفکر است و برای برخی دیگر تجربۀ بیماری سختی، از دست دادن عزیز، حادثهای غیرمنتظره که مسیر زندگی شخص را عوض کند و… است. همه ی این ها میتواند اسناسن را از جهان روزمره اش بیرون ببرد و شخص را با کل زندگیاش از زاویهای جدید و ناشناخته روبهرو میکنند.
معنای زندگی از نظر بزرگان
تعریف زندگی در یک جمله : یافتن معنای زندگی، یکی از مهمترین پرسش انسانهاست. امروزه پرداختن به این پرسش، بیش از گذشته ذهن متفکران و اندیشمندان را به خود مشغول کرده است .
محتوای پیشنهادی : از آنجایی که کلاس های روانشناسی میتواند روی خودشناسی و شناخت دیگران موثر باشد ، کلاس شخصیت شناسی مردان را به شما یشنهاد میدهیم.
معنای زندگی از نظر دکتر فرانکل
دکتر ویکتور فرانکل نقش مهمی در پیدا کردن معنا زندگی داشته است او مکتبی داشت به نام “معنا درمانی” که در آن مکتب سعی بر این داشت به افراد معنای زندگی را بیاموزد و به او کمک کند که از رخوت و خلا وجودی، بیرون آمده و آن سرچشمههای زلال زندگی را ادراک کند و زندگی را پوچ و باطل نداند. مرگ، رنج و بلابای طبیعی و… همه با وجود معنای زندگی قابل تحمل میشوند.
او توانست زندگی را از دریچه دیگری ببیند. او بنیانگذار مکتب نو در روان درمانی به نام لوگوتراپی (معنا درمانی) می باشد. او در زمانی که با هموطنانش در وین زندگی میکرد،در کنار آنان با اغاز جنگ به فکر کشورش بود اما ناگهان متوجه شد که خود نیز اسیر بازی زندگی شده است.
بک بازی که او را به زندانی به شماره 119104 آشویتس مبدل ساخت. زندانی که عزیزترین افراد زندکیش را مانند همسر ، پدر ، مادر و خواهرش را از او گرفت . چهره ی شکنجه و کشته شدن هموطنانش را به او نشان میدادند و تمام سلول های تو را با رنج آشنا میکردند. اما به نظر دکتر فرانکل و نحوه ی دیدگاه او به سرنوشت این بود که چیزی که مردم را از پای در می آورد، سختی و رنح نیست بلکه از بین رفتن معنای زندگی است. معنی تنها در لذت و شادمانی نیست بلکه در رنج و مرگ نیز هست.
دکتر فرانکل، معنای زندگیاش را، معنادار کردن زندگی افراد میداند.
از دیدگاه او زندگی جاده پرپیچ و خمی است و در پشت هر پیچ داستانی قرار دارد. داستانی نیمه نوشته که اگر چه برخی از قسمتهای آن بر ما تحمیل میشود اما در نهایت این ما هستیم که با زاویه دید خود به این قسمتها شکل میدهیم و دیگر قسمتهای آن را میسازیم. همهی ما در زندگی گرفتار شرایطی میشویم که خود به وجود آورنده آن نبودیم، بیماری، مرگ پاز دست دادن عزیزی ،یا …. درست است که در به وجود آمدن آنها آزاد نبودیم اما قادریم در مقابل مصیبت، خود تصمیم بگیریم که تسلیم شویم یا در مقابل آن قد علم کنیم.
محتوای پیشنهادی : اگر به دنبال بهترین روانشناس در کرج هستید، کلیک کنید.
معنای زندگی از نظر پروفسور یونگ
معنای زندگی در روانشناسی : کارل گوستاو یونگ هدف زندگی را نه خوشبختی، بلکه “یافتن معنا” می داند که از طریق رنج به خرد دست می آید. در حقیقت میتوان گفت لازمه ی رشد و بلوغ روحی، رنج است. معمولا روش هایی که برای فرار از رنج انتخاب میکنیم عبارت اند از افسردگی (شما میتوانید درباره ی افسردگی از نظر یونگ بیشتر بدانید)، خشم مزمن، اضطراب، ترس و…
طبع وجودی ما ترجیح میدهد که در آن مرداب بخشی از سفر عمرمان را بگذرانیم. باید بدانیم در این مرداب های رنج است که بسیاری از لحظات معنادار زندگی مان را تجربه می کنیم. رسیدن به کمال سقوط های دردناکی دارد که به روح ما وارد میشود. در این مواقع به سرکوب این رنج ها پرداخته و از مرداب ها فرار می کنیم، ولی این را بگوییم اینکه در این مرداب زندگی کنیم و سرکوبش نکنیم، وظیفه ی ماست. (برای مشاهده ی کلاس سفر قهرمانی کلیک کنید.)
اگر با چیزی که در درون ماست مواجه نشویم ، آن را به صورت یک رفتار ناهنجار حمل میکنیم. برای بهبود درون خود و نقش داشتن در بهبود جهان از ما خواسته شده است گاهی از میان مرداب ها بگذریم. هرجا که از رفتن مشتاقانه به آن اجتناب کنیم، دیر یا زود به آنجا کشیده خواهیم شد. شرکت در دوره های خودشناسی میتواند مسیر را برای ما هموار تر کند.
محتوای پیشنهادی : مطالعه ی مقاله ی فرافکنی چیست میتواند برای شما جذاب باشد.
دانلود مقاله معنای زندگی
برای دانلود پی دی اف معنای زندگی و فلسفه ی زندگی از نظر بزرگان کلیک کنید :
منابع
کتاب: مرداب روح / نویسنده: جیمز هالیس / مترجم: فریبا مقدم / ناشر: بنیاد فرهنگ زندگی
دیدگاهتان را بنویسید