سایه های خود را در یابیم
سایه های خود را در یابیم
به بیان دیگر ، ما بخش هایی از وجودمان را که دیگران دوست ندارند به ناخودآگاه فرستادیم و به عبارتی آن ها را سرکوب کردیم. غافل از اینکه این ها در روان ما جا خوش کردند و از بین نرفتند. سایه کوله بار درازی است که با خود حمل می کنیم.
زمانی که نور به بدن میتابد، روشن میشود اما همزمان نیز سایه ای سیاه و تاریک ایجاد میشود. هرچه نور بیشتر باشد، سایه سیاه تر و تاریک تر است. در حقیقت میتوان بجای واژه سایه از “تاریکی، نبود روشنایی، و بخش سرکوب شده وجود” استفاده کرد.باید با شناخت سایه آن را تغییر داد که اگر این تغییرات رخ ندهد فاجعه ی بزرگی به همراه دارد. مبارزه با سایه ممکن است بسیار خطرناک باشد ولی شناخت آن به ما کمک میکند تا آمادگی لازم برای این شناخت را در خود ایجاد کرده و رهسپار سفر زندگی شویم.
با بررسی تاریک و روشن وجود میتوان به شروع شناخت سایه پرداخت. با توجه به اینکه در فرهنگ های مختلف ، سایه شخصیتی نیز متفاوت است. می توان گفت کوله بارهای متفاوتی نیز وجود دارد. در برخی فرهنگ ها کوله بارها بزرگتر و جنس و نوع متفاوتی دارد که همراه آن ها فردیت و خلاقیت و ابتکار شخص نیز درون کوله بار جای گرفته باشد. با روبه رو شدن با کوله بار مُهر و موم شده خود قطعاً خواهیم ترسید.
محتوای پیشنهادی : برای آشنایی بیشتر با کارل گوستاو یونگ کلیک کنید.
سایه ات را مالک شو
سوالاتی از قبلی اینکهف چگونه خودم را پیش شخص x معرفی کنم تا مشکلات من را متوجه نشود ؟ چه کنم تا کسی موضوع x را راجع به من متوجه نشود ؟اگر دیگران متوجه شوند که مثلا من این خصوصیت را دارم، چقدر بد میشود. در حقیقت درونمان چیزهایی داریم که نمیخواهیم دیگران آن را راجع به ما بفهمند. چیزهایی که اگر آشکار شوند، رسوایی به بار می آید. پس در حقیقت به بخش هایی که دوست نداریم دیگران ببیند ، سایه شخصیت میگوییم.
در حقیقت علت بوجود آمدن سایه ، نور است و این دو همیشه با هم هستند و جدا نمیشوند. در وجود ما سایه نیز وجود دارد و به بخشی از ما گفته میشود که قابل رؤیت نیست یا از آن بی خبریم. گاها هم سایه را میبینیم ولی برای آن اقدامی نمیکنیم.
در حقیقت منفورترین بخش وجود ما، سایه ی ماست که اگر انرژی اش بیشتر از انرژی من باشد به صورت خشم افسارگسیخته یا ندانمکاری یا افسردگی سر باز میکند. و این سایه ی خودمختار تبدیل به یک هیولای وحشتناک میشود.
فرهنگ باعث میشود که آدم ها آنگونه که کامل به دنیا می آیند، زندگی نکنند و فقط بخشی از آن را زندگی کنند و بقیه آن را کنار بگذارند. اما آیا باید سایه را نادیده گرفت ؟ منظور از مالک سایه شدن چیست ؟ هدف از این جمله ، رسیدن به مکان مالک سایه خود شدن یعنی رسیدن به مکان مقدس یا کانونی درونی که از هیچ راه دیگری قابل دسترسی نیست. در حقیقت مالک سایه شدن نوعی برخورد آگاهانه با سایه است تا تعادل لازم برقرار شود.
محتوای پیشنهادی : اگر به دنبال روانشناس خوب در کرج هستید ، مشاهده این صفحه را به شما پیشنهاد میکنیم.
آیا میتوان سایه را پنهان کرد ؟
ما میتوانیم سایه یا همان وجه تاریک شخصیتمان را از دیگر افراد و جامعه پنهان کنیم اما نباید از خودمان هم پنهان کنیم. شاید سوال پیش بیاید من باید همانقدر که تاریک هستم ، روشن باشم؟ همانقدر که خلاق هستم ، مخرب باشم ؟ بله ! اما باید بدانیم که کجا و چگونه باید بهار آن را بپردازیم و تا چه حدی کنترل کنیم. همانطور که میدانید ضمیر ناخودآگاه نمیتواند تفاوت بین عمل واقعی و نمادین را تشخیص دهد و این یعنی ما میتوانیم با هدف های خیر زندگی کنیم و به گونه ی نمادین بهای تاریکی آن را بپردازیم.
باید گفت با توجه به اینکه ضمیر ناخودآگاه نمیتواند تفاوت بین عمل “واقعی” و عمل نمادین را تشخیص دهد. این بدان معناست که ما میتوانیم با آرمانهای خیر و نیکی زندگی کنیم و بهای تاریکی آن را به طرزی نمادین بپردازیم. اعمال نمادین در واقع بدون آسیب رساندن به کسی زندگی ما را متعادل میکنند.
باید این نکته را به خاطر داشته باشید که غفلت از وجه تاریک ، یعنی تشدید کردن آن. با شناختن اینکه سایه توسط چه کسی حمل میشود دیگر از فرافکنی دست برداشته و مسئولیتش را به عهده خواهیم گرفت. در نهایت برای ایجاد رابطه خلاق با سایهء خود باید محتوای “من” و سایه را در دست داشته باشیم و این کاری بس دشوار است. این مطالب قسمتی از کتاب سایه ات را مالک شو و کتاب اسرار سایه است که میتوانید برای خرید کتاب سایه ات را مالک شو و یا اسرار سایه نیز اقدام کنید.
محتوای پیشنهادی : یکی از کلاس هایی که به شما برای شناخت بهتر سایه کمک میکند خودشناسی است که میتوانید به صورت کلاس خودشناسی آنلاین و یا حضوری باشد.
منابع:
کتاب : سایه ات را مالک شو / نویسنده: رابرت الکس جانسون / مترجم: سیمین موحد ناشر: بنیاد فرهنگ زندگی
کتاب : اسرار سایه / نویسنده: رابرت بلای / مترجم: فرشید قهرمانی / ناشر: بنیاد فرهنگ زندگی
دیدگاهتان را بنویسید