6 تفاوت افراد درونگرا و برونگرا که باید بدانید!
دراین مقاله شما به درونگرایی و برونگرایی خود و دیگران پی می برید و شتاخت بیشتری راجع به این مبحث پیدا می کنید. شما درونگرا هستید یا برونگرا ؟ تفاوت افراد درونگرا و افراد برونگرا چیست؟ استفاده از این دو کلمه در بین افراد جامعه زیاد شده و از طرفی اغلب افراد تعریف درستی از این کلمات ندارند و گاها این صفات را به اشتباه به خودشان یا دیگران نسبت میدهند. به بیان ساده درونگراها انرژی لازم را درون خودشان دریافت میکنند در صورتی که افراد برونگرا به دنبال انرژی از عوامل بیرونی هستند.
درونگرا بهتر است یا برونگرا ؟ به طور حتم که نمیتوان برتری خاصی بین این دو دسته از افراد داد چرا که هر کدام نقاط قوت و ضعف مختص خود را دارند. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید ما در این مقاله به تفاوت درونگرا و برونگرا اشاره کرده ایم تا دید درستی از این تیپ های شخصیتی داشته باشید.
قبل از هر چیزی اگر تمایل به مشخص کردن تیپ شخصیتی خود دارید ، دانلود رایگان فایل اکسل تست mbti را انجام دهید و تیپ شخصیتی خود را بدانید و بعد تفاوت درونگرایی و برونگرایی را مطالعه کنید.
سرفصل های محتوا :
مفهوم درونگرا و برونگرا
با استناد simplypsychology :
تعریف درونگرایی و برونگرایی :
افراد درونگرا در محیط های انفرادی و خلوت احساس بهتری دارند و معمولا تعاملات فردی را نسبت به گروهی ترجیح میدهند. اما افراد برونگرا به دنبال تازگی و توجه هستند و از اینکه در مرکز توجه باشند ، لذت میبرند. آن ها در تعامل با افراد انرژی میگیرند و به دنبال فعالیت های گروهی هستند.
مفهوم درونگرا و برونگرا از نظر کارل گوستاو یونگ
کارل گوستاو یونگ (Carl Jung) با معرفی این دو واژه سعی بر آن داشت تا منبع انرژی انسان ها را معرفی کند در ادامه تفاوت افراد درونگرا و افراد برونگرا از نظر یونگ را بررسی میکنیم. برای درک بهتر ابتدا به معرفی این دو تیپ شخصیتی می پردازیم :
افراد درون گرا از نظر یونگ
به عقیده یونگ درونگراها ، انرژی را از درون خودشان پیدا میکنند و از تنهایی لذت میبرند و بیشتر به فکر افکار و احساسات خود برای پیشبرد زندگی هستند و میل زیادی به اشتراک گذاشتن احساسات خود ندارند. معمولا دوستان زیادی ندارند اما با همان تعداد کم رابطه ی عمیقی دارند. آن ها دوست دارند وقایع قابل پیش بینی باشد و معمولا اهل تغیر نیستند و دوست ندارند خودشان را با محیط پویایی که در حال تغییر است ، وفق دهند.
افراد برون گرا از نظر یونگ
همانطور که گفتیم آن ها از بودن در جمع حال خوبی پیدا میکنند و معمولا انسان های اجتماعی و پر حرف هستند. آن ها معمولا به انسان های دیگر و اجتماع وابسته هستند و به همین خاطر است که گاها احساس میشود استقلال کافی ندارند. آن ها حضور در کارهای تیمی را دوست دارند و معمولا سعی میکنند با کمک دیگران به اهدافشان برسند.
محتوای پیشنهادی : برای اطلاعات بیشتر راجع به دوره شخصیت شناسی در کرج کلیک کنید.
تفاوت ساختار مغز افراد درونگرا و برونگرا
سوالی که برای خیلی از افراد وجود دارد این است که آیا از تفاوت درونگرا و برونگرا میتوان به تفاوت ساختار مغز آن ها اشاره کرد؟ رندی باکنر، استاد دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۱۲ طی یک پژوهش متوجه شد که قشر مغز درونگرا ها دارای کورتکس بزرگتر و ضخیمتری در ناحیه پیشپیشانی یا پرهفرونتال است. این بخش ساختار پیچیده ای دارد و تفکر انتزاعی در این قسمت انجام میشود . در نتیجه درونگراها نورون های بیشتری را صرف تفکر انتزاعی میکنند و وبرونگراها بیشتر تمایل به رد شدن از تفکر در ان لحظه را دارند. طبق نتایج تحقیقات مختلف، آمیگدال در سمت راست مغز برونگراها بزرگتر از درونگراها است.
شش تفاوت درونگرا و برونگرا
برونگرایی و درونگرایی دو سر یک طیف هستند که همه ی افراد در قسمتی از این طیف فرضی قرار میگیرند یعنی میزان درونگرایی و برونگرایی در هر فردی متفاوت است. این ویژگی میتواند تصمیمات ، سبک زندگی و مهارتهای اجتماعی فرد را تحت الشعاع خود قرار دهد. برای مقایسه افراد درونگرا و افراد برونگرا لازم است این دو را از جنبه های مختلف بررسی کنیم. در ادامه به بررسی تفاوت درونگرا و برونگرا در هر یک از این گزینهها میپردازیم:
1. تفاوت درونگرا و برونگرا بر اساس مهارت های اجتماعی
همانطور که قبلا اشاره کردیم، برونگرا ها از بودن در اجتماع لذت میبرند البته به این معنی نیست که درونگراها از ارتباط با بقیه افراد در گریزند اما به نسبت یک فرد برونگرا ، دوست دارد در خلوت خود باشد. افراد برونگرا انرژی روانی خود را از ارتباط با دیگران دریافت میکند . شرکت کردن در گروه های مختلف و رویدادهای اجتماعی برای این دسته افراد خوشایند است اما اینگونه فعالیت ها برای افراد درونگرا باعث خستگی و بی حوصلگی آن ها میشود.
افراد برونگرا با صدای بلند فکر میکنند و دائما نقطه نظرات خود را با دیگران به اشتراک میگذارد اما فرد درون گرا دوست ندارد نظراتش در در جمع مطرح کند. درونگراها از روش های ارتباطی غیر مستقیم و غیر حضوری بیشتر خوششان می آید یعنی ارسال پیام های مکتوب را بیشتر از جلسات حضوری و تماس تلفنی میپسندند.
2.تفاوت درونگرایی و برونگرایی در تصمیم گیری
افراد درونگرا بر این عقیده هستند که برای گرفتن تصمیمات هوشمندانه ، نیاز به صرف وقت و تجزیه و تحلیل از جهات مختلف دارند به همین خاطر برای رسیدن به نتیجه نهایی به زمان زیادی نیاز دارند. و معمولا بر اساس شواهد و منطق خودشان تصمیم می گیرند و از دیگران پرس و جو نمیکنند. نقطه ی مقابل این افراد ، برونگراها هستند، آنها زمان زیادی برای تصمیم گیری صرف نمیکنند. تطبیقپذیری با شرایط و تولید راهکار در محیطهای پر نوسان برای برونگراها لذت دارد.
3.تفاوت افراد برونگرا و درونگرا در محیط کار
تفاوت برونگرا و درونگرا در محیط کار نیز ملموس است. افراد درونگرا در محیط کار نیز تمایل به گذراندن وقت در تنهایی دارند و معمولا از نظارت مستقیم بر آن ها احساس ناخوشایندی دارند در واقع، آنها دوست دارند که اهداف خودشان را با کمترین نظارت دنبال کنند. آن ها معمولا طرفدار شغل هایی هستند که نیاز به مراودت با افراد دیگر نباشد. نکته ی دیگر در تفاوت درونگرا و برونگرا این است که افراد درونگرا دوست دارند برنامه ی کاری آن ها مشخص باشد و از موارد غیر قابل پیش بینی استقبال نمیکنند.
افراد برونگرا از محیط های ساکت و آرام خوششان نمی آید در این صورت حوصلشان سر میرود و ترجیح میدهند در کنار آدم های دیگر کار کنند. ان ها از کار و تلاش در تیمی بزرگ و در کنار افراد دیگر استقبال میکنند.
4.درونگرایی و برونگرایی در ازدواج و زندگی مشترک
یکی دیگر از تفاوت درونگرا و برونگرا ، تفاوت آن ها در زندگی مشترک است. همانطور که میدانید تاثیر خودشناسی در ازدواج بسیار مهم است و اگر شما شناخت خوبی نسبت به خودتان قبل از شروع رابطه داشته باشید میتوانید از بوجود آمدن بسیاری از مشکلات جلوگیری کنید. اینکه شما تفاوت درونگرا و برونگرا را دانسته و بدانید که شما جزو کدام گروه افراد هستید میتوانید خودتان و طرف مقابلتان را درک کنید و این موضوع به بهتر کردن روابط شما در زندگی کمک شایانی می کند.
5.تفاوت درونگرایی و برونگرایی برای انجام کارها
افراد درونگرا در انچام کارها به جزییات دقت دارند اما برونگرا ها کلیات کار را در نظر میگیرند. برونگراها نسبت به درونگرا ها ریسک پذیری بالاتری دارند . نکته ی دیگر از تفاوت درونگرا و برونگرا در انجام کارها باید بگوییم که برونگرایان زود حواسشان پرت میشود و تمرکز کمی در انجام کارها دارند؛ در مقابل افراد درونگرا، ساعتها میتوانند روی یک موضوعی، تمرکز داشته باشند.
6.تفاوت درونگرا و برونگرا در پردازش اطلاعات
فرق درونگرا و برونگرا در پردازش اطلاعات نیز هویداست . برونگراها به صورت شفاهی به پردازش اطلاعات میپردازند و با صدای بلند در مورد ایداها فکر میکنند و میتوانند از این موضوع به آن موضوع بپرند اما برونگراها دوست دارند برای تحلیل اطلاعات در خلوت خود تمرکز کنند و نتیجه گیری کنند.
محتوای پیشنهادی : اگر نیاز به دوره خودآگاهی را در خود حس میکنید ، کلیک کنید و یا کافیه از مشاوره رایگان ما کمک بگیرید .
فرق درونگرا و برونگرا در یک نگاه
در زیر تفاوت درونگرا و برونگرا را به صورت خلاصه برای شما نمایش داده ایم تا در یک نگاه بتوانید مقایسه افراد درونگرا با برونگرا را داشته باشید :
بررسی تفاوت برونگرا و درونگرا |
|
برونگرا | دررونگرا |
علاقمند به حضور در جمع | علاقمند به گذراند وقت در تنهایی |
از جمع انرژی روانی دریافت میکنند | از تنها بودن انرژی لازم را میگیرند |
در جمع اظهار نظر مداوم دارد | ابتدا فکر کرده و سپس نظر میدهد |
دوستان زیادی دارد | دوستان کم ولی رابطه عمیقی دارد |
سریع حواسشان پرت میشود | میتوانند به مدت طولانی روی موضوع تمرکز کنند |
نسبت به تغییر منعطف هستند | علاقه ای به تغییر ندارند |
با هر کسی میتواند وارد رابطه شود | با افرادی که اعتماد کامل دارد رابطه برقرار میکند |
صرف کردن زمان با دوستان | دوست دارد در خلوت خودش زمان را سپری کند |
در اکثر اوقات صحبت کننده است | در اکثر موارد، شنونده است |
دقت به کلیات موضوع | دقت به جزییات دارد |
ریسکپذیری بالا | ریسک پذیری پایین |
پر جنب و جوش | آرام و ساکت |
پردازش سریع و سطحی اطلاعات | پردازش آرام و دقیق اطلاعات |
دیدگاهتان را بنویسید