عزت نفس ونقش آن در ثروت آفرینی
عزت نفس و نقش عزت نفس در ثروت آفرینی
عزت نفس و اعتماد به نفس دو بال پرواز برای کمال، تعالی رشد و پیشرفت در انسان است. اسکلت اصلی برای پرواز ما همان عزت نفس و خود پنداره ماست. ما روزانه شاهد رکود و پیشرفت در کسب وکارهای مختلف هستیم.
اما چرا در این بازار کسب کار عده ای بازار شان پر رونق است و عده ای در رکود به سر می برند؟ چرا عده ای خود را از شرایط موجود جدا کرده و مشکلات و عدم پیشرفت مالی خودرا به گردن جامعه می اندازند. اگر ما نمی توانیم شرایط موجود در جامعه را تغییر دهیم می توانیم به جنبه های دیگر و عوامل موثردر کسب وکار خود، نگاه کنیم و یکی از مهمترین این جوانب،نگاهکردن به «خود» است. قبلا در مورد تاثیر عزت نفش در خیانت صحبت کردیم و در این مقاله میخواهیم راجع به نقش عزت نفس در ثروت صحبت کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. در پادکست رایگان عزت نفس و ثروت کامل این مسئله را توضیح خواهیم داد :
آیا عزت نفس در ثروت موثر است ؟
این جامعه و شرایط حاکم بر آن، برای همه وجود دارد و کمابیش یکسان است. اما چرا این تفاوت در وضعیت اقتصادی، ایجاد شده است ؟ و عده ای علیرغم یکسان بودن شرایط جامعه، در کار خود موفق تر هستند؟! می بایست به سهم خود هم در این میان نگاه کرد. باید ببینیم که اگر نمی توانیم محیط و بستر خود را تغییر دهیم چگونه میتوانیم با ایجاد تغییر درخودمان وهمچنین ایجاد تغییر در نگاه ونگرش خود ،تغییری در اوضاع مالی واقتصادی و کسب وکار خود ایجاد کنیم.
و این نگاه به «خود»، اولین پله و نخستین گام در جهت موفقیت مالی واستقلال مالی است. ما فقط محصول جامعه و فرهنگ خود نیستیم ،ما دارای تواناییهایی هستیم که می تواند ،در راستای جامعه و فرهنگ حرکت کرده و اثرات منفی آنها را خنثی کند. و آن توانایی این است که به ذهنیت های قدیمی خود پشت پا بزنیم
ذهنیتی از جنس بازندگی . ذهنیتی از جنس من نمی توانم. من خوب نیستم ، من ضعیفم . نمیشود. نمیتوانم . میبازم و امثال این ها، به نتیجه نخواهد رسید.
یکبار برای همیشه استرس را ریشه کن کن ! »» اگر در هر زمینه ای استرس دارید، مشاهده دوره آموزش کنترل استرس را به شما اکیدا توصیه میکنیم.
علت موفق نشدن در کسب و کار
این ذهن بازنده یک نمونه و یک الگوی قدیمی است و توسط تجارب گذشته و ترسها، ازسوی اجدادمان به ما انتقال داده شده است. حال بیایید تا ببینیم
علت عدم رشد مالی و موفقیت در کسب کار و نرسیدن به پول چیست؟ و گاهی اگر هم رشد کنم و موفق شوم و به پول هم برسم انگار خودم را لایق و سزاورار آن نمی دانم؟ در چنین مواقعی :
یا کل پول را از دست میدهیم.
یا آن پول را در جای درست مصرف نمیکنیم.
و یا اینکه، دقیقا در آن جایی که همه فکر میکنند که بزودی به موفقیت میرسیم، همه چیز را رها کرده و خود نیز دلیل این کار را نمیدانیم.
اگر علاقمند به شرکت در کلاس خودشناسی هستید ، کلیک کنید.
دلایل عدم خودباوری
وقتی به گذشته و کودکی خود نگاه می کنیم، خاطراتی را بیاد می آوریم. آن روزی را که لیوان چای از دستم افتاد و من را دست و پا چلفتی خطاب کردند و من فکر کردم که نمی توانم کاری را بدرستی انجام دهم و از آن زمان دست و پا چلفت بودن و ناتوانی در ناخوداگاه من نقش بست.
زمانی که شروع به حرف زدن می کردیم و به ما می گفتند تو حرف نزن چرا که نمی دانی چه موقع حرف بزنی و ما از ان زمان سکوت اختیار کردیم چرا که فکر می کردیم زمان مناسبی برای حرف زدن انتخاب نخواهیم کرد.
و این گونه بود که من با این صفات و الفاظ مورد خطاب قرار گرفتم وصدایی در درونم شکل گرفت که وقتی اشتباهی میکنم، خودم را با همین کلمات سرزنش کنم (برای اطلاعات بیشتر راجع به درمان خودسرزنشگری کلیک کنید):
- تو همیشه همینطوری
- همه جا خرابکاری میکنی
- دست و چلفتی هستی
بقیه رو نگاه کن ببین چقدر خوب کار انجام میدن - تو نمیتونی
- تو اصلاً از پس این کار بر نمیای
و از آن روز به بعد ما فکر می کنیم که هیچ هستیم و از پس هیچ کاری ،حتی ساده ترین کارها بر نمی آییم .
این عزت نفس خدشه دار شده این خود ارزشمندی از دست رفته امروز به من اجازه پول به دست بدست آوردن نمیدهد و من جرات آن را ندارم که بدنبال ثروتمند شدن بروم و من به هیچ وجه خود را در جایگاه ثروت نمیدانم.
یکبار برای همیشه نقاط تاریک شخصییتو بشناس ! »» برای از رفع جنبه های تاریک شخصیت دیدن این محتوا اکیدا توصیه میشود : دوره عقده
ترس از شکست
ترس از شکست باعث میشود که ما منفعل شویم و از هر گونه اقدامی، اجتناب کنیم. در بسیاری از مواقع درگیر معیار های سختگیرانه می شویم چرا که ترس از شکست ما را به اجتناب وا می دارد. بسیاری از افرادی که معیار های سخت گیرانه دارند و اجتنابی هستند، جرات اقدام کردن نداشته و ایده و پیشنهادات خلاقانه خود را در اختیار دیگران قرار می دهند و این دیگران هستند که آن ایده و نظرات را اجرایی کرده و بهره می برند.
چرا که این افراد با معیار های سختگیرانه، اعتماد به نفس لازم را جهت اجرایی کردن ایده و پیشنهادات خود ندارند. چرا که در کودکی تمرکز والدین بروی نقاط ضعف ما بوده و کمتر کسی نقاط قوت ما را دیده و برای این نقاط قوت ما را تشویق کرده است.
اگر به دنبال بهترین روانشناس کرج هستید کلیک کنید.
روش های بالا بردن اعتماد به نفس
راه هایی در جهت افزایش عزت نفس با توجه به موضوعاتی که در این مقاله به آن پرداختیم که در مقاله ی روش های افزایش اعتماد به نفس به طور کامل بررسی شده است.
- با ترس های خود مواجه شوید. ترس از شکست ، ترس از تجربه کردن، ترس از تنهایی، ترس از ریسک کردن و…
- از نامیدن خود با الفاظ نازیبا و ناخوشایند اجتناب کنید. الفاظی مانند تو احمقی، تو زشتی، تو ناتوانی، تو دست و پا چلفتی هستی و….
- از مقایسه کردن خود با دیگران خودداری کنید و به خودتان بگویید که کافی و بهترین خودتان هستید.
- نسبت به خود و اهدافتان متعهد باشید و دست از اهمال کاری بردارید.
دیدگاهتان را بنویسید