طلاق عاطفی چیست + دلایل طلاق عاطفی به همراه نشانه ها
طلاق عاطفی چیست؟
در این مقاله قصد داریم طلاق عاطفی ، دلایل طلاق عاطفی ، نشانه های طلاق عاطفی و…. را به طور کامل بررسی کنیم. به بیانی ساده طلاق عاطفی ، یکی از پدیدههای روحی و روانی مهم در روابط است، که در آن دو نفری که با هم رابطه دارند، احساس ناراحتی، خستگی و بی آرامی خاصی نسبت به یکدیگر تجربه میکنند و تصمیم میگیرند از رابطه خود فاصله بگیرند. از دلایل طلاق عاطفی میتوان به مشکلات، عدم تطابقهای عمیق، تغییر در نیازها و ارزشها یا عدم توانایی در ارتباط مؤثر بین دو نفر ، اشاره کرد.
طلاق عاطفی از نظر پروفسور یونگ
در این قسمت میخواهیم طلاق عاطفی از نظر روانشناسی پروفسور یونگ بررسی کنیم. کارل یونگ، یکی از بزرگترین روانشناسان قرن بیستم بود که نظریات و تحلیلهای عمیقی در زمینه رابطه با خود و دیگران داشت. او به اهمیت حفظ و تقویت روحیه انسانها در روابط شخصی تأکید داشت. از دیدگاه یونگ، طلاق عاطفی یک فرصت برای روانشناسی عمیق و رشد شخصی است که میتواند به افراد کمک کند تا به خودشناسی بیشتری دست یابند و از تجربیات گذشتهشان برای ساخت روابط بهتر استفاده کنند.
یونگ بر این باور بود که روابط عاطفی میتوانند به عنوان یک ابزار برای تکامل شخصیت و آگاهی از خود و دیگران شناخته شوند. طلاق عاطفی میتواند فرصتی باشد تا افراد به تحلیل عمیقتری از خودشان و محیط اطراف خود بپردازند و روشهایی برای بهبود رابطه با خودشان و دیگران پیدا کنند.
دیدگاه مثبت یونگ برای طلاق عاطفی
یونگ به دیدگاهی مثبت نسبت به طلاق عاطفی نگریست و معتقد بود که این میتواند یک فرصت برای شروع مجدد و بهبود روحیه باشد. او باور داشت که افراد باید از تجربه طلاق عاطفی مسلما پیامدهای خود را بگیرند و از این تجربه برای رشد شخصی و پیدا کردن راههای بهتر برای مواجهه با چالشهای زندگی استفاده کنند. از این رو، طلاق عاطفی میتواند به عنوان یک فرصت برای انعطافپذیر شدن، بهبود دادن مهارتهای ارتباطی و توانمندی درک و همدلی با دیگران در نظر گرفته شود.
به طور کلی، طلاق عاطفی یکی از مواردی است که میتواند به عنوان یک فرصت برای تجربه و شناخت بهتر خود و دیگران مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. از طریق توجه به تحلیلهای یونگ و اهمیت اوج روابط عاطفی برای رشد شخصی، میتوان بهترین راههای مدیریت و بهبود روابط عاطفی خود را تشخیص داد و از تجربههای گذشته به عنوان یک ابزار برای ساخت روابط بهتر و بهتر استفاده کرد.
مراحل طلاق عاطفی
همانطور که گفتیم طلاق عاطفی ، یک اتفاق یک شبه نیست و مراحلی دارد که اگر جلوی آن گرفته نشود ، باید منتظر نشانه های طلاق عاطفی باشیم. در ادامه مراحل آن را بررسی خواهیم کرد :
مرحله اول طلاق عاطفی: سرزنش
در ابتدا یک نفر شروع کننده این اتفاق است. او در تمام اتفاقات گذشته ، حال و آینده همسرش را مقصر تمام آن ها میداند. همچنین نسبت به خود تصویر خوبی ندارد و معمولا غمگین ، افسرده و کم انرژی است. او با درخواست طلاق، قصد دارد از یک زندگی پر از استرس نجات پیدا کند و به آرامش برسد . از طرفی فرد غیر شروع کننده ، همسرش را یک فرد لجباز و سمج میپندارد.
»» محتوای پیشنهادی : برای اطلاعات بیشتر راجع به خودسرزنگری کلیک کنید.
مرحله دوم طلاق عاطفی: سوگواری
در این مرحله فرد دچار غم و اندوه میشود و به در افکار و احساسات خود غوطه ور میشود تا حدی که در انجام کارهای روزمره اش دچار مشکل میشود. اگر فرزند داشته باشد نیز در انجام مسئولیت هایش سست میشود.
مرحله سوم طلاق عاطفی: خشم
هر چند ممکن است این احساس خشم روی دوستان و افراد خانواده فرد وحود داشته باشد اما قسمت اعظمی از آن متوه همسر است. با این حال ممکن است مرد به تمام زن ها و حتی زن نسبت به تمام مردها حس خشم داشته باشد. فرد در این مرحله عصبانیت را حق خودش میداند. حتی گاهی بی دلیل نسبت به فرزندان خود حساسیت های بی مورد دارد. و به آنها پرخاش و توهین می کند. ولی با این حال در پشت این چهره، ترس های بسیاری نهفته است.
مرحله چهارم طلاق عاطفی: تنهایی
شروع کننده شخصیت خود را به گونه ای تطابق میدهد که دیگر نیازی به همسرش ندارد. یا زن سعی می کنند به خود اطمینان پیدا کنند و تصمیم نهایی را بگیرند.
مرحله پنجم طلاق عاطفی: بازگشت به زندگی
مرحله آخر طلاق عاطفی، بازگشت به زندگی نام دارد. در این مرحله احساس میکنند که کنترل بیشتری به زندگی خود دارند و اگر هر دو در این مرحله باشند ، بدون یناز به محاکمه های دادگاهی ، طلاقتوافقی انجام میشود.
نشانه های طلاق عاطفی
ما در بالا طلاق عاطفی را بررسی کردیم و اما نشانه های طلاق عاطفی چیست؟ طبق آمارها سالانه 170000 طلاق در کشور ثبت میشود که حدود دو الی سه برابر آن، طلاق عاطفی وجود دارد. زمانی که بین زوجین بحث وجود دارد و بعد از مدتی نسبت به آن بی تفاوت میشوند، احساسی بین آنها وجود ندارد فقط با هم زندگی میکنند نشانه هایی از طلاق عاطفی است. که به خاطر فرزندان، عدم استقلال مالی ، فشارهای روحی و روانی و… طلاق و جدایی را انتخاب نمیکنند و اصطلاحا طلاق عاطفی میگیرند. طلاق عاطفی ممکن است در اثر گذر زمان و بنا به دلایلی ماند مشکلات متعدد و تغییر نیازهای زوجین و… پیش آید. برخی از این موارد قابل حل هستند. البته شدت آن با توجه به زوجین متفاوت خواهد بود. در زیر به نشانه طلاق عاطفی به طور مختصر اشاره کرده ایم :
- عدم توانایی ایجاد یک زندگی شاد و کاهش شور و هیجان در زندگی مشترک
- اصلی ترین علائم طلاق عاطفی: بیشتر شدن تضاد فکری در میان زن و شوهر
- عدم بروز احساسات عاشقانه
- عدم تلاش زن و شوهرها برای برطرف کردن و حل کردن مشکلات
- عدم اشتراک گذاشتن ماحث مالی
- عدم اختصاص دادن زمان به یکدیگر و تمرکز بیش از حد بر روی فرزندان و یا شغل
- گفت و گو نکردن راجع به مسائل زندگی و فرزندان با یکدیگر
- برقرار نکردن رابطه جنسی
- انتقاد و سرزشنگری همدیگر
- افزایش دروغگویی و لجبازی
11 دلیل طلاق عاطفی
طلاق عاطفی یک شبه به وجود نمی آید و میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. زمانی که زن و شوهر ها از درگیری ها به سادگی عبور میکنند و برای رفع آن تلاش نمیکنند، زمینه ی طلاق عاطفی در آن ها ایجاد خواهد شد. اینگونه نه تنها مشکلات بین آن ها کمتر نمیشود، بلکه هر روز بیشتر هم میشود و به مرحله ای میرسند که فقط به خاطر دلایلی مانند حرف مردم ، عدم استقلال مالی و یا آینده فرزندان ، فقط در کنار هم زندگی میکنند. دیگر حسی بین آن ها وجود ندارد و فقط زیر یک سقف زندگی میکنند و اسمشان در شناسنامه ی همدیگر است. ما در زیر به صورت خلاصه به دلایل طلاق عاطفی اشاره میکنیم :
- خیانت همسر
- عدم درآمد مرد خانه
- تضادهای فکری
- اختلاف سنی زیاد بین زوجین
- ازدواج سریع و به دلیل هوس ها و یا ازدواج اجباری
- عدم کنترل عصبانیت
- نارحتی های حل نشده و تلنبار شده
- وجود فرهنگ های متفاوت بین دو طرف
- تفاوت در عقیده و مذهب
روش های درمانی برای ممانعت از طلاق عاطفی
همانطور که در بالا گفتیم علت بروز طلاق عاطفی یک شبه نیست! باید در اولین مرحله ریشه ی این مشکل را بررسی کرد. ممکن است با احساس درد ، خشم و ناامیدی همراه باشد اما نگاه تحلیلی به مسائل میتواند رابطه ی شما را بهبود بخشد. زمانی که بتوانید این حس را درک کنید که می توانید موجب بهبودی رابطه ی خود شوید، قطعا تصمیمی ارزشمندی گرفته و موجب بهبود طلاق عاطفی خواهید شد.
یکی از بهترین و کارآمد ترین روش ها در بروز طلاق عاطفی ، کمک گرفتن از بهترین روانشناس هاست . چرا که زوجین به یک شخص سوم مراجعه میکنند که در این زمینه تبحر داشته و طرفداری از هیچ کدام از آن ها را ندارد.روش های زیادی برای جلوگیری از طلاق عاطفی زوج ها وجود دارند که به چند روش آن اشاره میکنیم :
- به خواسته ها و نیاز های یکدیگر دقت کنید
- تلاش برای احترام و کنترل خشم و پرخاشگری
- گوش کردن به صحبت ها و دردل های همسر
- استفاده از جلشات مشاوره و زوج درمانی
روانشناسی طلاق عاطفی
روانشناسی طلاق عاطفی موجب رفع مشکلات روانشناختی از قبیل سردی روابط عاطفی، جسمی و جنسی می شود. در صورتی که طلاق عاطفی در میان زن و شوهرها رفع نشود به مرور زمان شدت آن افزایش پیدا کرده و موجب می شود که آن ها تنها راه چاره را در جدایی رسمی ببینند. از این رو هستند زوجینی که زندگی خود را دوست دارند ولی به دلایلی دچار طلاق عاطفی شده اند. این زوجین می توانند با کمک روانشناسی طلاق عاطفی اقدام به برطرف کردن مشکلات خود نمایند.
پیامدهای طلاق عاطفی
طلاق عاطفی میتواند به شدت روی زندگی زوج تاثیر بگذارد که در زیر به چند مورد از آن ها اشاره میکنیم :
- تاثیرات روانی : طلاق عاطفی میواند به زوج اضطراب وارد کند (برای مطالعه ی مقاله تفاوت اضطراب و استرس کلیک کنید)
- اثر بر فرزندان : اگر زوج دارای فرزند باشند ، طلاق عاطفی میتواند تاثیر منفی روی فرزندان آن ها بگذارد.
- مسائل مالی : اگر زوجین دارایی های مشترکی داشته باشند ، تقسیم کردن آن دشوار است.
- انزوا و تنهایی : به خاطر اینکه بعد از طلاق عاطفی دیگر احساس قبلی را ندارند، ممکن است بعد از طلاق عاطفی احساس تنهایی کنند.
- تاثیر بر شغل و کار : طلاق عاطفی از آنجایی که میتواند روحیه ی فرد را تحت تاثیر بگذارد ، میتواند روی شغل آن ها نیز موثر باشد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقت بخیر عالی بود ممنون از مطلب کامل تون . واقعا طلاق عاطفی از دیدگاه یونگ را خیلی روان بیان کردید
سلام و درود خوشحالم که براتون مفید بوده